Middelen

Geef uw jaarinkomen op:de ingevulde jaren vallen in mijn aow

Toelichting


Vul in de linker kolom per jaar uw inkomen in.
Het huidige jaar is er ook bij gezet om met de verschillende mogelijkheden te kunnen "spelen". Het gaat om een schatting, u kunt het natuurlijk nog niet aan de fiscus opgeven.

Met het jaarinkomen wordt het belastbaar inkomen van een prive persoon of bedrijf bedoeld. U kunt alleen een middeling aanvragen op basis van definitieve belastingaanslagen.

Als u al eens een middeling hebt aangevraagd, dan moet u de inkomsten van die jaren niet invullen. Het programma neemt ze dan niet mee in de berekening.

Middelen kan per 3 jaar. De jaren moeten aaneengesloten zijn. Maar u mag over 6 jaren bijvoorbeeld wel twee keer achtereen middelen.

U kunt hier alleen berekeningen maken als zo'n driejarige middelingsperiode helemaal voor of na uw AOW-start valt. Valt zo'n middelingsperiode net over het begin van uw AOW, dan moet u echt even bij Tink Belastingen aankloppen.

Alle mogelijke combinaties worden uitgerekend. Uit al die combinaties, wordt alleen de voordeligste getoond. Vul daarom zoveel mogelijk jaren in, dan krijgt u het hoogste bedrag van de fiscus terug !